Google
 

3 Mart 2008 Pazartesi

1869... Haham Reichorm

"Türkiye binbir fikir akımının at oynattığı bir memleket oldu. Ki-min doğru, kimin yalan söylediği meçhul zannedilen memleketimizde oynanan oyunların perde arkası güdücüsü Yahudi'yi tanımadan doğru hükme varamazsınız"

İşte bu giriş paragrafı 1978'de basılmış "Tehlike'nin eşiğinde" isimli kitaptan bir bölüme ait. Yazı, Haham Reichorm'un 1869 yılında Prag şehrinde Hahambaşı Simon-Ben-Yuhada'nın mezarı başında söylediği nutku konu ediniyor. Haham Reichorm'un nutkunu Ge-neral Sami Sabit Karaman, Gringoire gazetesinden tercüme etmiş. Bakın ne diyor Haham:
" Biz İsrail Hükeması, Allah'ın bize vadettiği dünya hakimiyetine doğru kaydettiğimiz terakkiyi ve Hıristiyanlara karşı kazandığımız zaferleri gözden geçirmek üzere, her yüz senede bir, şûra halinde toplanmayı itiyat edinmişizdir.
Bu sene, bizim muhterem Simon-Ben-Yuhada'nın mezarı ba-şında toplanan bizler geçen asrın bizi hedefimize yaklaştırdığını ve ona ulaşmamızın çok yakın oldu-ğunu iftihar ile temin edebiliriz.
Altın her zaman mukavemet edilemez bir kudrettir. Hep öyle kalacaktır. Mütehassıs ellerin kul-landığı altın, ona sahip olanlar İçin en faydalı bir manivela olacak ve ondan mahrum kalanları imrendirecektir. Altınla en müstakim vicdanlar satın alınır. Kıymetlerin bedenleri, bütün mahsullerin rayiçleri tespit olunur. Akdedecekleri istikrazlar temin edilmek suretiyle devletlere tahakküm edilir.
Başlıca bankalar, bütün dünya-nın borsaları, bütün hükümetlerin kredileri bugün elimizde bulunu-yor.
Büyük kuvvetlerden biri de ba-sındır. Basın, istenilen herhangi bir fikri tekrar ede ede nihayet doğ-ruymuş gibi kabul ettirir.
......
Hıristiyanların gurur ve hama-katlarını istismar ederek harplere sürükleyeceğiz, onlar birbirlerini boğazlayarak bizimkilere yer aça-caklardır.
Toprağa sahip olmak daima nü-fuz ve kudret doğurmuştur, içti-mai adalet ve müsavat namına bü-yük çiftlikleri parçalayacağız. Bu parçaladığımız toprakları candan dileyecek olan köylüler, az sonra işletme hesabına borçlanacalar ve sermayelerimizin esiri olacaklardır. Büyük malikaneler sahibi olmak sırası bize gelecek.
Piyasada altının yerine kağıt pa-rayı geçirmeye çalışalım. Altını kasalarımıza çektikten sonra kağıda kıymet verecek de biz olacağımıza göre bütün hayata hakim olacağız demektir. "
İnşallah Haham Reichorm'un bu nutkunu 1869'dan bu yana yeryüzünde gelişen tüm olayları, değişen dengeleri ve ucu IMF'ye kadar va-ran ve banka-borsa ve dolar üçgeni üzerine kurulan global sömürü dü-zenini dikkate alarak okumuşsunuz-dur. Bu nutuktan çıkarılacak onlar-ca ders var biz Müslümanlara...

Hiç yorum yok: