Google
 

3 Mart 2008 Pazartesi

Hadis-i Şerifin Açıklaması

Birinci ve İkinci Dünya savaşlarından, Körfez savaşından, Yahudilerle yapılan savaşlardan haber veren hadis-i şerifleri açıklayan dipnotların son kısmını da nakledelim:

(12) Irak lideri Saddam Hüseyin’i hem ismi, hem ceberutu ve hem de suretiyle haber verir.
(13) Saddam lugatte şiddetli vuran, tecavüzkar demektir. Sarihî manasıyla Saddam Hüseyin’den haber vermektedir.
(14) Yani ‘Kuveyt’te. Çünkü Kuveyt, Kût’un esm-i tasgiri olup ‘Küçük kût’ manasında, ‘Kûtcuk’ demektir.
(15)1991’deki Irak harbini haber vermektedir ki, aynen vuku bulmuştur. Saddam Hüseyin Amerika ve İngiltere tarafından aldatılarak Kuveyt’e sokulmuş, daha sonra 37 devlet Irak’ı vurmak için birleşmişlerdir.
(16) Yani onun kanunlarında hiçbir hayır yoktur. ..O hem hayırdır; çünkü kafirlere karşı çıkmaktadır. Hem şerdir; çünkü ahkam-ı şer’iye ile âmil olmamaktadır.
(179 Mehdi çıktığında, Saddam’da hiçbir hayır kalmayacağı ve Mehdi’ye karşı hain olacağını bildirmekle beraber, Mehdi’nin bu tarihlerde zuhur edeceğine de işaret eder. Nitekim hadisin devamı bunu göstermektedir.
(18) hicrî 1420 ve 1430 tarihleri etmektedir ki, içinde bulunduğumuz zamanı haber vermektedir. Hz. Mehdi’nin bu tarihler arasında zuhur edeceğini müjdelemektedir.
(19) Hıristiyanlar
(20) Yahudiler
(21) Alem-i İslamın başındaki Süfyaniler ile onlara fetva veren bir kısım ulema-is-sû’
(22) Hz.Mehdi’ye karşı bütün dünya toplanıp vurmasından murad, onun temsil ettiği şahs-ı manevi olan şeriat-ı garra-yı Muhammediyi müdafaa eden hakiki mü’minlerin cemaatinin vurulmasıdır. Bu tarihlerde Hz. Mehdi’nin de bizzat bu cemaat-i nurânînin başına geçeceğini haber verir. ‘Meciddun’ ise Filistin’de bir dağdır. Hadis, Meciddun dağlarında bütün kafirlerin Müslümanlar için toplanacağını bildirmekle işaret ediyor ki; bu harb Yahudilerin Meciddun’a hakim olabilmeleri için bizzat kendileri tarafından çıkarılan bir harbtir. Yani Yahudiler Kudüs’e hakim olmakla, oradan bütün dünyaya hakim olacaklarına inanmaktadırlar.
(23) Hadiste Amerika’nın şahsiyet-i maneviyesi ‘zaniye bir melike’ olarak tasvir edilmiştir. Bunun sebebi ise, Amerika kelime olarak müennes olduğu gibi zaten kendisi de hürriyet anıtı dedikleri heykelleriyle kendilerini kadın suretiyle temsil etmişlerdir. Hem Amerika bütün dünyada hürriyet ve adalet namı altında fuhşiyatı ve zulmü ve dalaleti terviç ederek hakimiyetini bunun ile idame etmektedir. Bu manaya işareten ismi ‘zaniyedir’ denilmiştir. Hem bu sebeple İncil’de dahi Amerika, bu hadiste olduğu gibi zaniye ve fahişe ünvanıyla haber verilmektedir.
(24) O asırda uçağın icad edilip Müslümanların başına bomba yağdıracağına işaret eder.
(25) Soğuk beldelerden murad İsveç, Norveç gibi İskandinav ülkeleridir. Sıcak beldelerden murad ise Güney Afrika’dır. Haber verildiği gibi aynen vuku bulmuştur. Amerika ve İngiltere’nin riyasetinde Birleşmiş Milletler Afganistan’ı vururken, bu beldedeki devletler bu harbe iştirak etmemişlerdir.
(26) Müslümanların zahiri kuvvet itibariyle kafirlere nisbeten zaif olacaklarını, fakat kudret-i İlahiye harikulade hallerle onlara yardım edip, semavi ve arzi musibetlerle kafirleri helak edeceğini ve Müslümanları galip edip İslamiyeti hakim edeceğini haber vermektedir. İncil’de de aynen böyle haber verilmiştir. Haber verildiği gibi küffar alemine semavi ve arzi musibetlerin geldiği de aynen görülmektedir ve daha dehşetlileri de görülecektir.23.09.2002, Burhan BOZGEYİK, Milli Gazete

Hiç yorum yok: