Google
 

3 Mart 2008 Pazartesi

Şeytanın Duygusallık Oyunu

İman sahibi bir kişi bütün kalbiyle sevmesi, yakınlaşması bağlanması gereken varlığın Allah olduğunu bilir. Kendisine iman ettiği ve itaat ettiği takdirde onu hem dünyada hem de ahirette çok büyük ve sonsuz bir nimetle, kendinden bir sevgi ve hoşnutlukla müjdelemektedir, bütün bunları da yalnızca kendisinden bir rahmet ve lütuf olarak karşılıksız bir şekilde vermektedir o halde gerçek anlamda herkesten çok sevilmeye,bağlanılmaya layık olan yalnızca Allah' tır. Nitekim Allah, müminleri "Ve yalnızca Rabbine rağbet et" (İnşirah suresi-8) ayetiyle uyarmaktadır. İnsanlara duyulan sevgi de Allah sevgisinden kaynaklanır Allah'ı seven insan, Allah'a itaat eden kullara karşı şefkat hisseder bu da Allah'ın bu insanlar üzerindeki tecellilerine duyulan gerçek sevgiyi oluşturur. Bütün bunlardan dolayı, sevgi ancak Allah'ın zatına duyulur. Onun tecellilerine karşı duyulan sevgi ise, ancak Allah kalpten, hatırdan çıkarılmadan onun adına beslenebilir. İnsanın bir kimseyi veya eşyayı Allah’tan bağımsız, müstakil bir varlık olarak görüp de, onu, Allah'ı sever gibi sevmesi ise, şirk koştuğunun en belirgin alametlerinden birisidir. Şirk koşmanın toplumda çok çeşitleri vardır: Babasını şirk koşma, oğlunu şirk koşma, karısını, kocasını, ailesini, atalarını, idarecilerini şirk koşma bunlardan belli başlılarıdır. Hepsinin temelinde yanlış ve haksız bir sevgi vardır.
Kadın Erkek İlişkilerindeki Şirk Sevgisi:
Kadın erkek ilişkilerinde, Allah rızası dışında karşılıklı kurulan bağlılık ve beraberlikler, insanları şirke saptıran en önemli konulardan bir tanesidir. Bunlar evlilik yada toplumda yaygınlaşan evlilik dışı beraberlikler şeklinde olabilir. Bu romantik sevgi anlayışında, Allah'a karşı yerine getirmeleri gereken bütün vazifeleri birbirlerine karşı, birbirlerini müstakil varlık olarak gören, Allah'a duymaları gereken hisleri birbirlerine karşı duyan (sevgililer) ortaya çıkar. Bu kişiler Allah'ı zikretmek (anlamak) yerine, sürekli birbirlerini zikrederler (anarlar). Sabah gözlerini açtıklarında, kendilerini yaratmış ve onlara yeni bir gün vermiş olan Allah'ı anıp ona şükredecekleri yerde, ilk işleri birbirlerini düşünmek, birbirlerini hayal etmek olur. Halk arasında masum hatta makbul bir sevgi çeşidi olarak görülen romantik aşk gerçekte Allah katında lanetlenmiş olan (şirk koşma) nın bir parçasıdır, ne var ki gerçekleri ters yüz eden şeytan her konuyu olduğu gibi bu kavranılan da aslından çarpıtarak insanlara süslü göstermekte, insanların çoğu da şeytanın gösterdiği yolu izlemektedir. Kuran ayetinde şöyle buyrulmaktadır: “...kendi yaptıklarını şeytan süsleyip -çekici kıldı böylece onları yoldan alıkoydu. Oysa onlar görebilen kimselerdi.” (Ankebut Suresi 38)
Romantik kadın erkek ilişkisini alabildiğine yaşayan kimseler çoğu zaman bu gerçeklerden habersizdirler. Kendilerini yine kendi elleriyle aksine attıkları tehlikenin bilincinde değildirler. Çünkü çoğu çocukluklarından beri toplumdan aldıkları çarpık telkinlerin ve kendilerine doğru yolu gösterecek tek rehber olan kurandan habersiz olmalarının bir sonucu olarak işlediklerinin Allah katında bir suç olduğunun farkında değildirler. Allah'ın dininden uzak yaşadıkları için büyük bir batağın içinde olmalarına rağmen kendilerini doğru yolda zannetmektedirler. Yalnızca Allah'a iman etmedikleri için akıl ve anlayışları körelmiştir.
Akılsızlık içinde yaşanan söz konusu şirk sevgisi, birbirlerini ilah edinmiş olan kadın ve erkekleri bazen çok büyük felaketlere sürükler, örneğin birbirine aşık iki gencin birlikte intihar etmekten zevk alacak derecede akılları kapanabilir. Dünya şartlarının, bir araya gelmelerini engellediği iki genç aşklarını sözde ebedileştirmek ruhlarının sonsuza kadar birlikte olması gibi anlamasız ve gerçek dışı telkinlerle el ele tutuşup bir köprüden atlayabilirler oysa bunu yaparken aslında kendilerini cehennem çukurlarına attıklarının farkında değildirler. Haram olan bir fiili hiç bir mahsur görmeden gerçekleştirmekte ve öldüklerinde Allah'a kavuşacaklarına değil birbirlerine kavuşacaklarına inanmaktadırlar. Son anda ölüm meleklerine gördüklerin de gerçeği anlarlar ancak artık iş işten geçmiştir. Şirke dayalı romantik sevgi anlayışı toplumda "aşk", "Romantizm", saf ve temiz duygular vb. şeklinde masum gösterirler. Hatta yüceltilip teşvik edilirler. Özellikle genç yaştaki insanları etkisine alan bu romantizm telkinin akıl ve şuurun gelişmesini engellediği için dinden, imandan, yaratılış amaçlarında haberi olmayan, Allah'ı unutmuş, Allah sevgisini, Allah korkusunu bilmeyen, şirki doğal bir davranış, bir yaşam tarzı haline getirmiş sapkın nesiller ortaya çıkmaktadır.
Televizyonlarda ve filmlerde romantizm ve duygusal konular çok yoğun bir şekilde insanlara empoze edilir. Duygusallık adeta insanın doğal bir ihtiyacı olarak öne sürülür. Romantizm şarkılarda, şiirlerde, kitaplarda en revaçta, en ön planda işlenen temadır. Şeytan duygusallığın insanların ekletmelerini, gerçekleri görmelerini Allah'ı anmalarını, yaratılış amaçlarını ve ahireti düşünmelerini engelleyen, onları dini yaşamaktan uzaklaştıran, şirke batıran bir illet olduğunu çok iyi bilir. Bu yüzden her kesimdeki ve her sektördeki yandaşlarını, duygusallık telkinini en yoğun ve sık olarak ayakta tutacak biçimde yönlendirilir.
Bu dünyada romantizm nedeniyle gözü kapalı bağlandığı, ilah edindiği eşini, kişi ahirette kendi nefsini kurtarmak için fidye olarak vermeye kalkacaktır. Gözündeki perde kalkmış, kendisine vaat edilen azabın gerçek olduğunu anlamıştır. Kuranda bu kimselerin ahirette ki tavırları şöyle tarif edilir : "Onlar birbirlerine gösterilirler. Bir suçlu-günahkar, o günün azabına karşılık olmak üzere, oğullarını fidye olarak vermek ister; kendi eşini ve kardeşini ve onu barındıran aşiretini de ; yeryüzünde bulunanların tümünü (verse de); sonra bir kurtulsa." (Mearic Suresi, 11-14)
Bu nedenle, şirk koşmayı yalnızca taştan tahtadan putlara secde etmek sananlar, bu dünyada kendilerini müstağni görüp ahirette de ayette haber verildiği gibi, "Rabbimiz olan Allah'a and olsun, biz müşriklerden değildik" (En'am Suresi, 22) diyenlerden olmaktan çok sakınmalıdırlar.Harun Yahya

Hiç yorum yok: